Makaron Spaghetti ze słodką papryką Taccardi 250g





Opis
Spaghetti al Peperone Crusco
Makaron Spaghetti ze słodką papryką.
Produkt powstał w tradycyjnej technologii powolnego suszenia w temperaturze 38C przez 36 godzin.
Skład: semolina z pszenicy Durum, mielona słodka papryka 4%, woda
Czas przygotowania 9-12 minut
Waga 250g.
Wartości odżywcze na 100g:
- energia: 1476 kJ/348 kcal,
- tłuszcze: 1,8 g,
- w tym nasycone kwasy tłuszczowe: 0 g,
- węglowodany: 71,0g,
- w tym cukry: 3,0g,
- błonnik: 2,5g,
- białko: 12,5g,
- sól: 0,05 g
Wyprodukowano we Włoszech.
Termin przydatności do spożycia: 24.11.2023r.
Makarony Taccardi - wykonane z rzemieślniczą starannością, według tradycyjnych metod i rodzinnych receptur.
W manufakturze Taccardi używamy wyłącznie najwyższej klasy pszenicy durum, uprawianej w naszym gospodarstwie na wzgórzach starożytnej Matery, „miasta Sassi”, słynącego z tradycji uprawy pszenicy oraz produkcji klasycznych włoskich makaronów.
Ziarno mielone jest dawnymi metodami, a makarony nabierają kształtu za pomocą matryc z brązu. Następnie są powoli suszone na drewnianych ramach przez 36 godzin w temperaturze 38C.
Makarony Taccardi, produkowane zgodnie z wiedzą i umiejętnościami przekazywanymi z pokolenia na pokolenie, podobnie jak makarony Matera z przeszłości, są wolne od przemysłowych zanieczyszczeń, naturalnie pożywne i lekko strawne. Klasycznie proste i naturalne.
Smacznego!
Opinie o produkcie (0)


