Grecka baklawa kataif, orzechy i migdały 175g
Opis
Grecka baklawa z kruszonymi orzechami włoskimi i migdałami 175g
Tradycyjna, ręcznie robiona baklawa z Grecji, wypełniona migdałami i orzechami, obficie aromatyzowana miodem, cynamonem i goździkami.
Waga: 175g.
Skład: mąka pszenna (gluten), masło, olej roślinny, cukier, orzechy, cynamon, sól, sezam, kwasek cytrynowy, substancja wypełniająca (wodorowęglan sodu, difosforan disodu), konserwanty (sorbinian potasu).
Zawiera: pszenicę i orzechy
Może zawierać: mleko, soję, sezam i inne orzechy (włoskie, laskowe).
Termin przydatności do spożycia: 07.2023
Pudełko zawiera 5 batonów zapakowanych osobno, co sprawia że baklawa długo jest świeża i smaczna.
Najlepiej spożyć przed: 01.07.2023r.
Baklava ma bogatą historię, która sięga setek lat i została uznana z tradycyjną potrawę przez wiele narodów. Jej pyszny i złożony smak jest doceniany przez ludzi na całym świecie.
Ciasto filo, czyli cienkie jak papier arkusze ciasta, układane są warstwami 40 lub więcej razy i nadziewane świeżymi orzechami, takimi jak pistacje i orzechy włoskie. Używane są również naturalne składniki, takie jak czyste masło ghee (masło klarowane), woda różana i woda z kwiatów pomarańczy. Te delikatne wypieki są następnie delikatnie moczone w lekko słodzonym syropie i pieczone do perfekcji.
Baklava to doskonały deser, który świetnie komponuje się również z kawą i herbatą.