COSTARICA Kawa ziarnista 100% arabica 250g Rhodigium Caffè
Opis
COSTARICA Kawa ziarnista 100% arabica 250g Rhodigium Caffè (Rovigo, Włochy)
Kawa prażona w piecu opalanym drewnem.
Wyjątkowa kawa prosto z Włoch.
100 % mieszanka arabska.
Arabika o aromacie miodu i wanilii oraz posmaku czekolady i karmelu, uprawiana w Valle Central - w środkowej części Kostaryki między dwoma pasmami górskim Kordyliera Środkowa i Cordillera de Talamanca, na wysokości 1250 m n.p.m. i zbierana ręcznie tylko wtedy, gdy owoce są dojrzałe.
W filiżance to idealne połączenie kwaskowatości i słodyczy, pomiędzy treściwością a goryczką. Wyjątkowy ze względu na mocne nuty czekolady i karmelu, wzbogacone słodką obecnością tostów, miodu i wanilii.
Charakterystyka:
Intensywność: 5
Body: 6
Aromat: 7
Słodycz: 8
Kolekcja 2020.
TRADYCJA RZEMIOSŁA I WYSOKA JAKOŚĆ Palenie drewnem to sztuka, która pozwala palić kawę powoli i równomiernie, wzmacniając w ten sposób aromaty i zapachy oraz oferując kawę o wyjątkowym i niezrównanym smaku. Czujemy się zobowiązani do wykonywania naszej pracy zgodnie z tradycją rzemieślniczą, z poszanowaniem naszych wartości i naszego pochodzenia. Rzemieślnicze palenie drewna pozwala wydobyć i zmaksymalizować indywidualne cechy i aromaty każdej kawy. Proces trwa dłużej niż palenie przemysłowe i wymaga ciągłej, umiejętnej ręcznej regulacji, tak aby utrzymać odpowiednią temperaturę wewnątrz komory prażenia. Ta metoda pozwala na ujednolicenie palenia i poprawę aromatu kawy.
zespół Rhodigium Caffè
.⠀
Torrefazione Rhodigium Caffè | Rovigo
Palarnia Rhodigium Caffè została założona w Rovigo w 2015 roku i oferuje najwyższej jakości kawy, wypalane z poszanowaniem włoskiej tradycji, dbałością i profesjonalizmem. Proces palenia jest całkowicie rzemieślniczy. Do palenia używane są różne gatunki drewna, ale głównie jest to dąb i brzoza, co pozwala utrzymać stabilną temperaturę i daje niezwykły aromat kawy.
Gama produktów obejmuje mieszanki tradycyjne i organiczne w ziarnach lub mielone (w opcjach mielenia moka / espresso).
La Torrefazione Rhodigium Caffè nasce a Rovigo nel 2015 con l’obiettivo di offrire un caffè di primissima qualità nel rispetto della tradizione italiana. Utilizza, infatti, il metodo di tostatura a legna artigianale e solamente caffè verdi selezionati. L’offerta dei prodotti è ampia, con 7 miscele tradizionali, 1 miscela biologica e 11 monorigine. Il tutto può essere ordinato in grani o macinato (con macinatura personalizzata moka/espresso).
Gość
Kawa kupiona na prezent okazała się strzałem w dziesiątkę. Szczerze polecam!
Sam
Smaczna kawa, aromat OK.; Polecam.
Rodzina kawoszy
Wyśmienicie smakuje bez względu na to czy się pije zaparzając wodą , czy korzystając z ekspresu Polecamy!