Kawa turecka Mehmet Efendi

Kawa Mehmet Efendi Espresso Coffee 500g

Kawa Mehmet Efendi Espresso Coffee 500g
Kawa Mehmet Efendi Espresso Coffee 500g

Kurukahveci Mehmet Efendi Espresso COFFEE


Skład: Arabika 100%
Rodzaj: kawa ziarnista
Stopień palenia: średni
Waga: 500g
Sposób parzenia: ekspres ciśnieniowy

Dostępność: na wyczerpaniu

Wysyłka w: 24 godziny

Cena:

69,80 zł

szt.

Kawa turecka Mehmet Efendi 100g

Kawa turecka Mehmet Efendi 100g
Kawa turecka Mehmet Efendi 100g

Kurukahveci Mehmet Efendi to najwyższej jakości turecka kawa.

Tworzą ją drobno zmielone ziarna arabiki o intensywnym smaku i niezwykłym aromacie.

Waga: 100g

Rodzaj: kawa drobno mielona
Skład: Arabica (100%)
Stopień palenia: średni
Zawartość kofeiny: średnia
Sposób parzenia: po turecku

Dostępność: na wyczerpaniu

Wysyłka w: 24 godziny

Cena:

15,50 zł

szt.

Kawa turecka Mehmet Efendi 250g

Kawa turecka Mehmet Efendi 250g
Kawa turecka Mehmet Efendi 250g

Kurukahveci Mehmet Efendi to najwyższej jakości turecka kawa.

Tworzą ją drobno zmielone ziarna arabiki o intensywnym smaku i niezwykłym aromacie.

Waga: 250g puszka

Rodzaj: kawa drobno mielona
Skład: Arabica (100%)
Stopień palenia: średni
Zawartość kofeiny: średnia
Sposób parzenia: po turecku

 

Dostępność: średnia ilość

Wysyłka w: 24 godziny

Cena:

37,70 zł

szt.

Kawa turecka Mehmet Efendi 500g

Kawa turecka Mehmet Efendi 500g
Kawa turecka Mehmet Efendi 500g

Kurukahveci Mehmet Efendi to najwyższej jakości turecka kawa.

Tworzą ją drobno zmielone ziarna arabiki o intensywnym smaku i niezwykłym aromacie.

Waga: 500g puszka

Rodzaj: kawa drobno mielona
Skład: Arabica (100%)
Stopień palenia: średni
Zawartość kofeiny: średnia
Sposób parzenia: po turecku

Dostępność: na wyczerpaniu

Wysyłka w: 24 godziny

Cena:

82,50 zł

szt.

 

Parzenie kawy po turecku:

1. Kawę wsypać do tygielka. Dodać cukier i zalać zimną wodą. Proporcja 2 łyżeczki kawy na 1 małą filiżankę.

2. Zagotować kawę delikatnie mieszając, należy uważać żeby kawa nie wykipiała. To najtrudniejsza cześć operacji.

3. Zestawić na chwilę z ognia a następnie ponownie zagotować. Można powstałą pianę zebrać łyżeczką albo powtarzać czynność - przy ok piątym zagotowaniu pianka znika.

4. Jeszcze raz zagotować i powoli po ściance filiżanki wlać pozostałość kawy.

5. Czekamy chwilę aż zmielone ziarenka opadną na dno.

6. Podajemy z małą szklaneczkę wody i słodkim dodatkiem.

 

 

 

Zobacz film i poznaj historię najlepszej tureckiej kawy z Istambułu Mehmed Efendi:

 

Zaloguj się
Nie pamiętasz hasła? Zarejestruj się
Tryb nocny
więcej więcej
do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper.pl