Kawa Mehmet Efendi Espresso Coffee 500g

Kurukahveci Mehmet Efendi Espresso COFFEE
Skład: Arabika 100%
Rodzaj: kawa ziarnista
Stopień palenia: średni
Waga: 500g
Sposób parzenia: ekspres ciśnieniowy
Dostępność: na wyczerpaniu
Wysyłka w: 24 godziny
Kawa Mehmet Efendi Filter Coffee Colombia 1 kg

Kurukahveci Mehmet Efendi FILTER COFFEE to najwyższej jakości kawa odmiany Arabika, prosto z Kolumbii. Kawa do parzenia przy użyciu ekspresów przelewowych .
- Waga: 1 kg torba z zaworem
- Rodzaj: kawa ziarnista
- Skład: Arabica (100%)
- Stopień palenia: średni
- Zawartość kofeiny: średnia
- Sposób parzenia: przelewowo
Dostępność: średnia ilość
Wysyłka w: 24 godziny
Kawa Mehmet Efendi Filter Coffee Colombia 500g

Kurukahveci Mehmet Efendi FILTER COFFEE to najwyższej jakości kawa odmiany Arabika, prosto z Kolumbii. Kawa do parzenia przy użyciu ekspresów przelewowych .
- Waga: 500g torba z zaworem
- Rodzaj: kawa ziarnista
- Skład: Arabica (100%)
- Stopień palenia: średni
- Zawartość kofeiny: średnia
- Sposób parzenia: przelewowo
Dostępność: na wyczerpaniu
Wysyłka w: 24 godziny
Kawa turecka Mehmet Efendi 100g

Kurukahveci Mehmet Efendi to najwyższej jakości turecka kawa.
Tworzą ją drobno zmielone ziarna arabiki o intensywnym smaku i niezwykłym aromacie.
Waga: 100g
Rodzaj: kawa drobno mielona
Skład: Arabica (100%)
Stopień palenia: średni
Zawartość kofeiny: średnia
Sposób parzenia: po turecku
Dostępność: duża ilość
Wysyłka w: 24 godziny
Kawa turecka Mehmet Efendi 250g

Kurukahveci Mehmet Efendi to najwyższej jakości turecka kawa.
Tworzą ją drobno zmielone ziarna arabiki o intensywnym smaku i niezwykłym aromacie.
Waga: 250g puszka
Rodzaj: kawa drobno mielona
Skład: Arabica (100%)
Stopień palenia: średni
Zawartość kofeiny: średnia
Sposób parzenia: po turecku
Dostępność: średnia ilość
Wysyłka w: 24 godziny
Kawa Turecka Mehmet Efendi Espresso 1kg

"Mehmet Efendi Kurukahveci" jest najpopularniejszą kawą w Stambule. Jej marka ma liczącą już trzy pokolenia tradycję i jest jednym z symboli miasta.
Przed budynkiem firmy, gdzie mielone i pakowane są ziarna, każdego dnia ustawia się długa kolejka turystów i mieszkańców miasta, którzy przyszli specjalnie po najsłynniejszą turecką kawę - Mehmet Efendi.
Dostępność: na wyczerpaniu
Wysyłka w: 24 godziny
Parzenie kawy po turecku:
1. Kawę wsypać do tygielka. Dodać cukier i zalać zimną wodą. Proporcja 2 łyżeczki kawy na 1 małą filiżankę.
2. Zagotować kawę delikatnie mieszając, należy uważać żeby kawa nie wykipiała. To najtrudniejsza cześć operacji.
3. Zestawić na chwilę z ognia a następnie ponownie zagotować. Można powstałą pianę zebrać łyżeczką albo powtarzać czynność - przy ok piątym zagotowaniu pianka znika.
4. Jeszcze raz zagotować i powoli po ściance filiżanki wlać pozostałość kawy.
5. Czekamy chwilę aż zmielone ziarenka opadną na dno.
6. Podajemy z małą szklaneczkę wody i słodkim dodatkiem.
Zobacz film i poznaj historię najlepszej tureckiej kawy z Istambułu Mehmed Efendi:


